Vyhledat na webu

Zavřít
Zobrazit navigaci

Šachový turnaj rodinných družstev

31.05. 2023
Autor: Hana Hlávková
Přečteno: 404x

V prostorách ZŠ Mládeže se 23. května 2023 konal šachový turnaj, kterého se zúčastnilo 9 rodinných dvojic. Základ tvořili žáci a žákyně šachového kroužku, kteří si přizvali posily z rodiny, táty, mámy či sourozence a jiné rodinné příslušníky.

Sportovní atmosféru této akce dokreslilo souběžné Mistrovství světa v ledním hokeji. Aby šachisté nepřišli o zážitky z ledové plochy, byla ve vedlejší třídě televize, na které běžel zápas mezi mužstvy ČR a Kanady, včetně malého pohoštění.

Jak hokejový zápas, tak šachová klání, byly velmi napínavé a hrálo se v plném nasazení. Dramatičnost celé akce umocnila velká bouřka s přívalovým deštěm. Narychlo se zavírala okna a rozsvěcovaly zářivky, aby vše proběhlo v suchu a podle pravidel. Turnaj proběhl ve sportovním duchu a díky rodinným příslušníkům bylo vše příjemné a takřka více jak rodinné.

Na závěr je třeba vyjádřit poděkování sponzorům, kteří zajistili ceny pro účastníky turnaje a přispěli ke úspěchu této akce, dále poděkování všem organizátorům a vedení školy. V neposlední řadě rodinným příslušníkům, kteří svou účastí přispěli k naplnění cíle a starostlivosti o růst žáků v zájmových kroužcích.

Výsledky šachového turnaje rodinných dvojic:

  1. místo – rodinná dvojice Pikolonova (8 bodů, 30:2)
  2. místo – rodinná dvojice Papouškova (5,5 bodů, 22:10)
  3. místo – rodinná dvojice Vrátilova (5,5 bodů, 21:11)

Moc děkujeme všem za účast, foto ZDE.

Šachu zdar!

Za organizátory Josef Lahodný a Michaela Stehlíková