Vyhledat na webu

Zavřít
Zobrazit navigaci

Ovoce, zelenina a mléko do školy

14.09. 2023
Autor: Barbora Sabáčková
Přečteno: 503x

V letošním školním roce se mohou žáci 1. stupně opět těšit na dobroty z projektu Ovoce a zelenina do školy, Mléko do škol.

Poprvé již tento týden ve čtvrtek 14.9.! A co to bude?

Nektarinka Nektarinky pocházejí z Itálie, mají hladkou slupku, obsahují velké množství vitamínu C a vitamínu A, rovněž pak i mnoho vápníku, sodíku, draslíku, fosforu a uhlíku. Zmíněný vitamín C navíc pomáhá tělu vstřebávat důležité železo a podporuje imunitní systém.
Rajče Rajčata patří mezi naši nejoblíbenější zeleninu. Tato červená a voňavá zelenina nemá téměř žádný tuk. Jsou bohatá na vitamíny C, B, E, z minerálních látek jde zejména o draslík. Obsah přirozených antioxidantů dělá z rajských jablíček potravinu, která zásadně prospívá zdraví, například lykopenu se připisují pozitivní účinky při snižování rizika srdečně-cévních onemocnění, pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu krevních tuků, tedy i cholesterolu. Konzumace rajčat prý ovlivňuje i naši náladu!

Svačinové mléko Čerstvé mléko z Vysočiny, výrobce MORAVIA LACTO a. s., Mléko je baleno v krabičkách o objemu 250 ml se šroubovatelným uzávěrem.