Vyhledat na webu

Zavřít
Zobrazit navigaci

Republikové finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů - OVOV

02.10. 2023
Autor: Hana Hlávková
Přečteno: 490x

Stejně jako vloni se žákyni naší školy podařilo kvalifikovat do národního finále v OVOVu. 

Úspěšnou finalistkou se stala Julie Cibere, která si vítězstvím v krajském kole zajistila přímý postup. 

Republikové klání se za krásného počasí uskutečnilo začátkem září v Brně a zúčastnilo se ho téměř tisíc žáků a žákyň z celého Česka.

Během dvou dnů předvedli všichni závodníci své schopnosti celkem v deseti disciplínách: běh 60, trojskok z místa, skok daleký, hod míčkem, hod medicinbalem, kliky, shyby, lehy-sedy a skoky přes švihadlo. Desátá byla volitelná, a sice běh 1000 m, driblink, nebo plavání.

Julka se předvedla ve vynikající formě. První den se jí sice nevydařil podle představ a pohybovala se asi v polovině žebříčku, druhý den ji čekaly její silnější disciplíny. Postupně se propracovávala výš, nakonec přišlo to nejlepší – dlouhá trať. Výborným výkonem se posunula až na 16. místo, což je doposud naše nejlepší umístění v této soutěži. Gratulujeme!

Kromě závodění se mohli přítomní zapojit do různých doprovodných akcí pořádaných hlavními sponzory, i ty měly u všech kladné ohlasy. Letos se opět potvrdil sportovní duch dětí, kdy jedna ze závodnic provedla 37 dívčích kliků na jedné ruce (druhou si při sprintu zlomila).

Ze sportovního podniku jsme odjížděly unavené, ale spokojené. 

Za vzornou reprezentaci Julce děkujeme a už se těšíme na další úspěchy.

Text, foto a video: Mgr. Milada Toboláková