Vyhledat na webu

Zavřít
Zobrazit navigaci

Vranovská poznávačka

10.06. 2024
Autor: Barbora Sabáčková
Přečteno: 104x

Poslední květnové pondělí si žáci 3. B a 4. A přinesli do školy cestovní zavazadlo. Po kontrole potřebných dokumentů se vydali vlakem do Šumné a pěšky na Vranovskou pláž, kde proběhl třídenní pobyt v přírodě s názvem „Vranovská poznávačka“.

Po ubytování v hotelu Sobol, vydatném obědě a poledním klidu se žáci s chutí pustili do nabitého programu. V pondělí vyjeli lodí z hráze do Chvalatic a zpět, poté se věnovali různým sportovním aktivitám.

V úterý dopoledne si detailně prohlédli vodní elektrárnu, odpoledne strávili s rodiči, kteří pro ně připravili velice nápadité aktivity. Večer si všichni společně opekli špekáčky. Milým překvapením byla návštěva instruktorů, které znají děti z lyžařského výcviku. S nimi si při ohni zazpívali písničky u kytary.

Ve středu po snídani se všichni vydali do Vranova, kde si prohlédli zámek i strážní věž.

Během celého programu musely děti spolupracovat, využít rychlost, sílu, přesnost i paměť, logické myšlení a orientační schopnosti.

Všechny děti si zaslouží velkou pochvalu za odvahu, za zvládnutí nových situací i skvělou spolupráci mezi oběma třídami. Pobyt v přírodě se opravdu vydařil.

Fotky ZDE.

Paní učitelka Anna Kosourová, Eva Palášková a paní asistentka Veronika Matoušková